Rörelseverkstad

Rörelseverkstad

Går även att kombinera med MediYoga och Klangmeditation. 

 YOGA, KLANG & KREATIV BALANSHitta dig själv i din kropp och lär dig lyssna till dina signaler bland annat för att kunna motverka stress i din vardag. Genom att förstå och lära känna din kropp ökar förmågan till välbefinnande. Tillsammans utforskar vi rörelser och former i harmoni med kroppen. Vi gör övningar för att förbättra din hållning, öka din kroppsmedvetenhet och motverka spänningar.Exempel på kursinnehåll.


• Uppmjukning

• Andning

• Rörelseövningar

• Stretching

• Kroppsmedvetenhet

• Avspänning

• Koordination

• Yogapass

   Meditation

   Tibetanska klangskålar

Bilder tagna under Jeanettes workshop i Lendas på södra Kreta.


YOGA, KLANG & KREATIV BALANS

RÖRELSEVERKSTAD


En kurs för dig som vill
• Ha ett lättare rörelsepass att ta med hem
• Förbättra din kunskap om dig själv, öka din kroppsmedvetenhet, din rörlighet,
andning och koncentrationsförmåga
• Förstå din kropps möjligheter till att uttrycka sig.


Klangmeditation.


Långt före människan började skapa musik fanns det klanger som med sin enkelhet tilltalade människornas sinne. Klangen påminner oss om det enkla , det okompli-cerade och leder till ro och stillhet. I ett klangrum blir det möjligt att släppa in och slappna av, att upphöra. 


Klangmeditation sker i grupp. Deltagarna ligger på en yogamatta. Blundar och tar emot klangerna.


 Fysikaliskt är klang svängningar, en akustisk signal, som överförs genom ljud. När en svängning fortlöper rytmiskt talar vi om klang, annars kallar vi det ljud eller buller. Varje människa har sin egen klang, rösten, skrattet eller gångens rytm. Men också helt tysta, icke hörbara klanger eller svängningar som varje organ, varje cell i kroppen. Man har också gjort cellernas klanger hörbara och sett att friska celler ut-vecklar harmoniska klanger medan cancerceller klingar disharmoniskt.

Klangernas verkan: Vi hör klangen som träffar vår kropp och de akustiska impul-serna leds dels över örat och dels över hudens tusentals receptorer för temperatur och beröring. Receptorerna för det vidare till hjärnan där det bearbetas. Forskning-en visar att klanger verkar avslappnande, reducerar stress- och ångest syndrom och skapar harmoni samt positivt på människans självläkningskraft såsom att hålla sig frisk. Klangerna stimulerar till att lyssna inåt och på så sätt bidra till att bibehålla  hälsan.

 

Klangmassage.


 Låt dig masseras av klangskålarnas vibrationer för en djupavslappning med en självläkande effekt.

 

Tibetanska klangskålar ställs varsamt på olika ställen på kroppen. Klangmassagen bygger på urgammal kunskap om klangernas helande verkan som användes redan för 5000 år sedan. Klangerna hjälper dig att komma ner i en djupavslappning.

 

Vibrationerna från klangskålarna masserar djupt ner på cellnivå, löser upp spänningar, blockeringar såsom skador och smärttillstånd.

 

En massage inifrån och ut som minskar stress och kroppens självläkningssystem aktiveras.

 

Fysiska och emotionella spänningar  reduceras.

 

Skålarna kan hjälpa oss att balansera hjärnvågorna genom en serie av behandlingar (3-5). Ofta somnar man och hoppar över alfa-theta tillståndet, men efter ett par behandlingar kan man hamna i detta tillstånd, och  det är här självläkningsprocessen kickas igång.

 

Klangmassagens effekter bla:

 

Stärker kroppens självläkande förmåg, stressreducerande, ökar känslan av lugn&balans, tar bort spänningar och blockeringar, synkroniserar och balanserar våra hjärnhalvor.

 

Klangskålar:

 

Skålarna som används kallas Terapiklangskålar och har utvecklats

speciellt för klangmassagemetoden av Peter Hess.

De är handgjorda och tillverkade av 12 olika metaller som

motsvarar de 12 planeternas metaller enligt astrologin.

 

Universalskålen, Bäckenskålen och Hjärtskålen har fått sina namn

efter vilket frekvensspektrum som tilltalar ett särskilt 

kroppsområde Dessa skålar erbjuder optimala förutsättningar för

bästa effekt med arbete för kroppen.