Yoga/MediYoga

Vad är MediYoga i korthet?

MediYoga är en svensk utvecklad terapeutisk yogaform som stöttar vår egen läkning.

Forskningsresultat visar mätbara effekter på kropp och själ av yoga och meditation.

Positiva forskningsresultat av MediYoga har visats inom bl a astma, ryggproblem, stress, minnesproblem, sömnsvårigheter och hjärtpatienter.

MediYogan består av medveten andningsträning, enkla kroppsövningar, avspänning och meditation på matta eller stol efter deltagarens förmåga.

Forskningsresultat på meditation - Kirtan Kria

 

Gravidyoga

Ge dig tid för egen träning och stanna upp och lyssna inåt till det nya livet som växer i dig. Ta hand om dig själv, så stärks både kropp och själ. Yogan jobbar både fysiskt, emotionellt och själsligt. Övningar som gör din kropp smidig, stark och avslappnad. Närvaron ökar som i sin tur minskar oron och tilliten ökar till din egna förmåga att klara av förlossningen. Du kommer i kontakt med din inre kärna och den kreativa kraften.

 

På gravidyogan lär du dig att andas djupa andetag och att vara i ditt andetag oavsett vad som händer. Då slappnar kroppen av och lugn och ro-hormonet, som även är det värkstimulerande hormonet, frigörs. Upplevelsen av smärta minskar och känslan av inre trygghet ökar och hjälper dig att slappna av ytterligare. Andning och avslappning samverkar i en magisk dans.

Gravidyogan är en fantastisk förberedelse inför förlossningen då den ger dig ett lugn och tillit till att bli förälder med det ansvar det innebär

 

 

Gravidyoga kan man träna från v.12 ända fram till förlossningen.

Innehåll:

Andningsträning

Medveten närvaro

Träning på att fokusera inåt

Mjuka och effektiva yogarörelser

Uthållighetsträning

Bäckenbottenträning

Djupavslappning

Meditation

 

Det finns flertal forksningsstudier på gravidyoga med positiva effekter.

 

 

Jeanette leder också:

 

Hathainspirerad Yoga

 

Hathayogan är grunden i dagens yoga och som många yogaformer utgår ifrån och den form som funnits längst i Sverige. Det är en mjuk yoga där man tar stor hänsyn till individuella behov hos utövaren. Mycket focus på andning, avspänning och avslappning. Mjuka övningar och man stannar länge i varje position. En yogaform som passar dig som vill jobba med stillsamma övningar, stabilitet och cirkulation.